Opening nieuwe meditatiehal

Nieuwe meditatiehal

Je bent van harte welkom op vrijdag 18 mei a.s. om 19.00 uur bij de openingsceremonie van de nieuwe meditatiehal van het Kriya Yoga Meditatie Centrum, door Swami Achalananda Giri, in het bijzijn van Rajarschi Peter van Breukelen, Claudia Cremers en Petra Helwig.
Aansluitend om 20.00 uur is er een lezing over Kriya Yoga voor alle belangstellenden. Dit is de eerste lezing in de nieuwe meditatiezaal.

Over de nieuwe hal is lang nagedacht. Zou het een uitbouw worden in dezelfde architectuur? Of een los gebouw, op een duurzame manier gebouwd? Architect Sjap Holst van architectenbureau ECO-DESIGN kwam met een mooi natuurlijk ontwerp. Zijn concept ecologisch ‘bouwen met leem en stro’ is meteen omarmd en na vergunning zijn we van start gegaan begin 2017. 
 


Nieuwe Hal Artist Impression

De nieuwe meditatiehal is ecologisch gebouwd. Velen hebben aan de totstandkoming van de hal bijgedragen. Dank aan iedereen die met zijn of haar bijdrage ervoor heeft gezorgd dat de bouw zo goed is verlopen. 

De zaal is 143 m2 groot. Het dak is bedekt met planten als sedem. Dit biedt een uitstekende isolatie en is een mooie manier om evenveel natuur weer terug te geven als de grond waarop de hal nu staat.

Sjap Holst kan er bij de opening helaas niet bij zijn, de architect geeft precies op 18 mei een lezing over het ontwerp van deze zaal, tijdens een congres op Kreta over ecologisch bouwen.