Geschiedenis van het landgoed

In 1920 werd er op de Heezerweg 7 te Sterksel een klooster gebouwd, dat tevens dienst deed als seminarie. Het opleidingscentrum was voornamelijk bedoeld voor de jonge paters, die het evangelie zouden gaan verkondigen in Noord Afrika. Deze missionarissen pasten zich aan aan de Arabische cultuur en droegen lange witte kleding, ook wel 'jalabas' genaamd uit het Midden-Oosten. Al snel werden zij de 'witte paters' genoemd.

Entrance Ashram With Flowers Vergeet Me Nietjes

In 1960 werd het seminarie afgebroken, omdat er steeds minder paters overbleven en de zending geleidelijk aan werd opgeheven. Daarvoor in de plaats kwam een nieuw gebouw dat tot doel had de overgebleven paters te huisvesten. Eind jaren zeventig werd het verkocht aan de bekende beeldhouwer Harry Storms (1945-2015). Hij begon een galerie en beeldentuin de Procure.

Waar nu wordt gemediteerd was voorheen zijn expositieruimte en de slaapkamers dienden als ateliers voor Storms en de gasten die bij hem verbleven om aan hun kunst te werken. Hij stelde buiten zijn bronzen beelden ten toon, waaraan de stenen sokkels nu nog herinneren. Harry Storms beoefende regelmatig Transcendente Meditatie in een boomhut waarvan nog overblijfselen te zien zijn naast de grote vijver.