Wat is Kriya Yoga?

Kriya Yoga is een meditatietechniek die gebaseerd is op beheersing van de ademhaling. Je ontwikkelt je lichaam, je geest en je ziel tegelijkertijd. Je ervaart de kracht van God binnen in jezelf, in anderen en in de hele schepping.

5 Baba KopieKriya Yoga meditatie brengt je voorbij de waarnemingen van je lichaam en zintuigen; je raakt los van dagelijkse beslommeringen, emoties en gedachten. De techniek van Kriya Yoga bestaat uit een aantal lichamelijke, ademhalings- en concentratie oefeningen die je levensenergie transformeren. Door regelmatig te mediteren ervaar je kosmisch licht, geluid en vibratie, een diepe innerlijke kalmte,  helderheid en concentratie. Zo dring je door tot de diepste lagen van het bewustzijn. Ook na de Kriya Yoga meditatie ervaar je een diepe innerlijke vrede. Hierdoor zullen je handelingen in het dagelijkse leven meer gebalanceerd, effectief en in harmonie met de kosmos zijn.

Zo leidt regelmatige beoefening van de Kriya Yoga meditatietechniek tot meesterschap over je stemmingen en handelen, de meditatie brengt innerlijke vrede en balans in je leven. Kri betekent handelen, Ya betekent de ziel en Yoga betekent verbinding. Kriya Yoga betekent dat je in elke handeling de kracht van de ziel -een goddelijke kracht-  waarneemt.

Waarom Kriya Yoga? In ons leven zijn we snel afgeleid door de vele prikkels en waarnemingen van buitenaf. De vijf zintuigen helpen ons om in het dagelijks leven koers te houden en in contact te staan met de mensen en de dingen om ons heen. Om verdieping en balans te krijgen en vanuit je innerlijk oog naar de wereld en jezelf te kijken, is het van belang om met regelmaat je aandacht terug te trekken uit de waan van de dag.

Swing Garden Werner

Met de hulp van de Kriya Yoga techniek kun je innerlijke verdieping zoeken en eenpuntige concentratie ontwikkelen. Wanneer je met regelmaat mediteert, zul je in je dagelijkse leven meer innerlijke rust vinden. Hierdoor zul je bijvoorbeeld makkelijker de juiste keuzes weten te maken, vanuit een verbinding met de goddelijke ziel waarmee je voortdurend in contact blijft. Zo creëer je vanzelf succes en harmonie in je leven. Mediteer daarom, dan komt meer liefde, inzicht, kracht en uiteindelijk Zelf-realisatie.